Informatii Tehnice Utile

Denumirea MIG/MAG inseamna "metal inert gaz/metal activ gaz" si defineste procedeul de sudare cu sirma (ca electrod) in mediu de gaz protector ;

Denumirea WIG/TIG inseamna "wolfram inert gaz/tungsten inert gaz" si defineste procedeul de sudare cu electrod neconsumabil din wolfram/tungsten (care in fapt este unul si acelasi metal: europenii il numesc WOLFRAM, americanii folosesc denumirea TUNGSTEN) ca electrod, insa exclusiv in mediu de gaz protector inert (de regula ARGON sau HELIU);

O masina de sudare MIG/MAG sau WIG/TIG, ori de taiere cu plasma, poate functiona - in principiu - cu orice marca de pistolet, nu neaparat numai cu cel "original" (cu care a fost dotata masina, la livrarea initiala). De fapt, este foarte posibil ca masina sa fie de o anumita marca/fabricatie iar pistoletul sa fie de o cu totul alta ! Nici macar cei care livreaza initial masina nu livreaza - intotdeauna - si pistoletul avind aceeasi marca ca si masina ! Aceasta pentru simplul fapt ca, de regula, fabricantii de utilaje cumpara masiv pistolete si piese de schimb de la firmele specializate strict in productia de pistolete/consumabile. Este evident ca, in majoritatea cazurilor, pretul pistoletului achizitionat initial (odata cu masina) nu poate fi la fel de mic ca cel pentru unul achizitionat direct de la furnizorul de pistolete !

Unele dintre aceste modele (cele standard) exista si in stoc, cele speciale insa este obligatoriu a fi comandate ferm (printr-o plata anticipata negociata).

Pentru toti clientii nostrii, consultanta tehnica si comerciala pe care firma noastra o acorda, este permanenta si GRATUITA !

Asteptam sa ne contactati, cu orice problema existenta sau nou aparuta.