Este stiut faptul ca masinile pentru taierea cu plasma, din noua generatie, sunt concepute pentru a functiona fara HF (inalta frecventa la amorsare). Cum insa in Romania, marea majoritate a masinilor sunt achizitionate cu mai multi ani in urma - in perioada in care fabricatia acestor masini era exclusiv cu generator de amorsare cu HF (inalta frecventa) defectarea acestor genratoare, ori a sistemelor lor de comanda, se poate produce cu destul de mare probabilitate, cu cit masina este fabricata cu mai multi ani in urma.

Pe linga gasirea, cu deosebit de mare dificultate, a unui genrator HF similar celui defectat (se stie ca pe masura trecerii timpului, asemenea dispozitive se miniaturizeaza si devin tot mai mici ca si dimensiuni, dar si ca impedante !), costurile de achizitionare dar si manopera de inlocuire necesare, se apropie de cele mai multe ori si uneori chiar si depasesc 50% din costul masinii noi. Cu alte cuvinte, se ajunge destul de usor la intrebarea : merita sa repar masina, inlocuind generatorul de inalta frecventa defect, sau mai bine cumpar una noua, care nu mai functioneaza cu HF ?

Pentru cei care detin una sau mai multe masini de taiere cu plasma, utilizate atit pentru taierea manuala cit si pentru taierea automata, dar la care li s-a defectat fie generatorul de inalta frecventa (pentru amorsare), fie blocul de comanda al respectivului generator de inalta frecventa, putem oferi o solutie tehnica mult mai economica de "reparare" a acestei defectiuni.

Cei interesati sunt rugati sa ni se adreseze direct.

Abaca disc, pentru sudarea MIG/MAG (pe fata) si respectiv TIG/WIG (pe verso)

Abaca disc are utilizare extrem de simpla. Prin rotirea relativa intre ele a celor doua discuri din carton infoliat pentru protectie se pot stabili cei mai importanti parametrii tehnici utilizabili si recomandati la sudarea MIG/MAG respectiv TIG/WIG (pe verso). Pentru diverse metale: oteluri carbon, oteluri inoxidabile, aluminiu acesti parametrii se stabilesc in principal functie de grosimea respectivului metal. Iata citiva dintre acesti parametrii ai regimului de sudare : curentul de sudare, tensiunea arcului, debitul de gaz de protectie, viteza de sudare, numarul de straturi depuse, diametrul electrodului din wolfram la sudarea TIG/WIG, diametrul sirmei de sudura la sudarea MIG/MAG, compozitia gazului de protectie recomandat la sudare etc.

Pret: 84,00 RON


Cleste multifunctional, pt. sudarea MIG/MAG

Clestele mutifunctional FIX este de doua feluri (FIX 1 si respectiv FIX 2) si este utilizabil, ca si accesoriu, la sudarea MIG/MAG. Cu acest cleste se pot realiza diverse lucrari cum ar fi : - taierea sirmei-electrod (fara bavuri, indoiri suplimentare etc.), - curatirea duzei de gaz de stropii de sudura (clestele FIX 1 se utilizeaza la duze avind diam. intre 12-15 mm iar clestele FIX 2 se utilizeaza la duzele avind diam. intre 15-18 mm), mai ales atunci cind aceasta este fierbinte (imediat dupa oprirea sudarii) si cind stropii se desprind mult mai usor, - permite desurubarea/insurubarea duzei de contact (fara sa fie nevoie de racirea duzei, deci cu pauza foarte mica de intrerupe a arcului la sudare), pentru inlocuirea ei cu una noua s.a.

Pret: 130,00 RON


Economizor de gaz (la butelie)

Economizorul de gaz este un dispozitiv utilizat la sudare in medii de gaze protectoare (fie la sudarea MIG/MAG, fie la sudarea TIG/WIG) si care permite realizarea de economii importante la consumurile de gaze protectoare, mai ales in cazurile de porniri si de opriri frecvente ale procesului de sudare. Acest lucru (frecventele intreruperi ale procesului de sudare) se produc in cele mai multe dintre situatiile intilnite in practica. Economia de gaz este substantiala si ea poate ajunge la 30 - 50%. Cu alte cuvinte, in loc sa consumi gazul din 3 butelii, la un acelasi volum de suduri realizate, utilizind acest dispozitiv de economisire de gaz, vei consuma doar gazul din 2 butelii ! Amortizarea se poate realiza dupa consumul cel mult 2 butelii de gaz protector.

Pret: 47,00 EUR


Pre-incalzitor/uscator de gaz (la butelie)

Pre-incalzitorul/uscator de gaz este un accesoriu utilizat la sudarea in medii de gaze protectoare (sudarea MIG/MAG si/sau TIG/WIG). Acest dispozitiv se fixeaza la butelia de gaz protector pentru sudare si se alimenteaza permanent de la o priza de curent de 24 V, de cele mai multe ori direct de la aparatul de sudare. Dispozitivul incalzeste gazul (pe de o parte), utilizarea de gaz cald permitind realizarea - mai ales in timpul iernii, cind temperaturile scad sub -5 grade C - a unor suduri cu aspect corespunzator si in conditii de lucru mult imbunatatite. Pe de alta parte se realizeaza, in acelasi timp, si o eliminare a apei din gazul protector (existent in butelie), mai ales cind gazul este pe sfarsite si cind - de regula - acesta antreneaza toti vaporii de apa de condensatie, existenti in butelie. Este cunoscut faptul ca apa, pe linga cresterea substantiala a pierderilor de metal topt - prin improscare - poate pune in pericol chiar rezistenta sudurilor realizate, prin fenomenul de "fisurare la rece" care se poate produce din cauza hidrogenului atomic rezidual, ramas in cusatura sudata, ca urmare a disocierii in arcul electric a moleculei de apa intr-un atom de oxigen si doi de hidrogen.

Pret: 675,00 RON


Reductor cu debitmetru (la butelie) - A

Reductorul este utilizabil la "scoaterea" gazul protector (pentru sudare) din butelie. Este fabricat in Italia si poate fi utilizat pentru bioxid de carbon, pentru argon sau pentru amestecuri ale acestor doua gaze (corgon). Asadar, este corespunzator pentru variantele de sudare MIG/MAG si/sau respectiv TIG/WIG. Dintre cele doua manometre cu care este prevazut reductorul, cel de inalta presiune este marcat in "psi" si respectiv in "bar" (pina la 315 bar si 4500 psi), iar cel de joasa presiune este inscriptionat si ca debitmetru, atit in l/min (cu rosu) cit si in cfh (cu negru). Nu recomandam utilizarea reductoarelor (la butelie) avind debitmetrul separat, din sticla sau din plastic etc. din cauza posibilitatilor sporite de distrugere prin lovire si spargere.

Pret: 295,00 RON


Trusa pentru taierea manuala cu PLASMA

Trusa este utilizabila pentru pistoletele de taiere manuala cu plasma. Ambele dispozitive continute in trusa se fixeaza pe capul de taiere al pistoletului, dupa cum dorim sa realizam taierea (liniara, respectiv circulara). Functie de marca pistoletului, respectiv de modelul acestuia, trusa difera ca si dimensiuni (difera in fapt, numai diametrul caruciorului de ghidare). Trusa contine un dispozitiv pentru taierea liniara dupa sablon (carucior cu doua roti de ghidare) precum si un set de accesorii pentru taierea circulara. Setul in cauza are, pe linga sistemul de prindere al capului pistoletului si barele pentru alungire, precum si trei dispozitive de fixare a dispozitivului pe tabla de taiat. Pentru doritorii numai de dispozitiv de taiere liniara dupa sablon, putem oferi doar acest accesoriu, la un pret mai mic, evident. Putem oferi truse de taiere pentru : - pistolet CEBORA model "P-50" (diametrul capului pistoletului = 24,25 mm) - pistolet OTC model "D-12000" (diametrul capului pistoletului = 29,30 mm) - pistolet SAF-FRO (diametrul capului istoletului = 26,40 mm) - pistolet TRAFIMET model "A-140" (diametrul capului pistoletului = 32,85 mm) - pistolet HYPERTHERM model "Powermax 1000/1250/1650" si - pistolet UNI TORCH "EL-120"

Pret: 165,00 EUR


Dispozitiv SPRAY-BOX

Dispozitivul SPRAY-BOX este folositor celor care utilizeaza protejarea duzei de contact si a duzei de gaz (calotei) la sudarea MIG/MAG, impotriva depunerii stropilor de metal topit, prin utilizarea spray-ului anti-stropi. In situatia existentei mai multor posturi de sudare vecine (doua-patru), pentru a economisi - pe de o parte - utilizarea fiecarei butelii de spray anti-stropi, cit si - pe de alta parte - de a utiliza o singura butelie de spray pentru mai multe posturi de sudare, se recomanda folosirea acestui dispozitiv. Prin utilizarea lui, filmul de fluid/spray se aplica in mod corespunzator, pe toate suprafetele expuse stropirii - atit interioare cit si exterioare - si la o grosime uniforma.

Pret: 150,00 RON